Politie vaart mee tijdens Canal Pride

De politie Amsterdam Amstelland vaart deze zomer voor het eerst mee in de Canal Pride op zaterdag 3 augustus 2008 in Amsterdam (update 2009: klik hier). Homonetwerk ‘Roze In Blauw’ vaart in een speciale boot vóór de botenparade uit. Dat maakte COC Amsterdam vandaag bekend. Ellie Lust, voorzitter van het homonetwerk zegt dat het ‘een waardige boot wordt’.

‘In die boot varen collega’s van het homonetwerk in dienstuniform meevaren’, zegt Lust, ’door mee te varen, draagt de politie uit dat zij staat voor een tolerante en diverse samenleving. Volgens COC Amsterdam is dit een belangrijke mijlpaal. ‘Het is een kwestie waar binnen de politie veel over is gediscussieerd, omdat de vraag speelt hoe zo’n boot eruit moet zien en hoe de politie op de boot zich moet kleden en opstellen’, aldus het COC. Voorzitter Boutkan: ‘de politie heeft die dag ook een belangrijke handhavingrol en er mag geen verwarring ontstaan tussen meevaren en veiligheid bewaren.’

 

Lees ook:Defensie met eigen boot op Canal Parade
Lees ook:De boten voor de Canal Parade zijn verdeeld
Lees ook:D66-boot vaart mee tijdens Canal Parade
Lees ook:Veel heteroboten met bobo’s op Canal Parade
Lees ook:Sponsoring Marokkaanse boot 2016

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Politie vaart mee tijdens Canal Pride

 1. Minora

  Ik hoop wel dat er wat bloot te zien zal zijn, mannen in uniform zijn altijd goed!

    /   Reply  / 
 2. ad

  ja behalve voor een paar uniform fetishisten wordt het er niet leuker op als de politie in uniform gaat mee varen. Allemaal hotemetote op al die bote. zitten we daar op te wachten? nog een paar net niet failliete banke ook meevareh ?
  Is het daar om begonnen?
  Ik kijk met weemoed terug naar de tijd dat de strippers van Cockring en de leernichten van de goeje ouwe club Jaques op een wankel bootje nog consternatie veroorzaakten.
  De kids boot van vorig jaar was vermoedelijk het laatste statement dat de canalpride nog wist te maken!

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>