Burgemeester loopt vooraan in Gay Parade

Het was de eerste keer dat de nieuwe burgemeester van Londen deelnam aan de parade van Pride London. Wat heet: hij liep zaterdag 5 juli in de Britse hoofstad vooraan.  De nieuwe mayor Boris Johnson verzekerde dat Pride London de komende jaren zijn steun heeft. Hordes fotografen verdrongen zich om Boris tussen de homo’s op de foto te krijgen. Afgezien van wat boegeroep, applaudisseerde de menigte, toen de burgemeester vooraan in de parade meeliep door Oxford Street en Regent Street en langs Trafalgar Square. Zie 'Gay reclame in Londen'.

‘It was fantastic’, zei hij. Door privé-omstandigheden kon hij niet blijven om een toespraak te houden, maar hij verzekerde ‘ervoor  te zorgen dat we dit evenement blijven ondersteunen.’ Zó kan het dus ook. Oost Europa, met al je rotzooi tijdens Gay Prides: neem er een voorbeeld aan. Net als voormalig Britse koloniën met hun antieke Victoriaanse anti-homowetten.

Lees ook:Londen Pride 2010
Lees ook:Burgemeester Londen pleit voor homohuwelijk
Lees ook:Homo’s zullen lief zijn voor burgemeester
Lees ook:Gay Prides zomer 2014
Lees ook:Londen gastheer World Pride 2012

1 Reacties // Reageer

One thought on “Burgemeester loopt vooraan in Gay Parade

  1. nzk

    Het was erg gezellig! Maar ik zou toch willen opmerken dat de massale belangstelling voor de aanwezigheid van Boris Johnson toch ook wel te wijten is aan het feit dat hij in het verleden niet altijd even positief over homo’s geweest is. Dit is bij hem ook in zijn race voor het burgemeesterschap aangekaart waarna hij een soort charme-offensief is begonnen.
    Maar het is natuurlijk positief dat een burgemeester meeloopt in zo’n parade. Zie ook mijn pix @ http://www.flickr.com/photos/grachtenflikker/sets/72157606038442318/

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>