Laatste homoclub Den Haag doet het licht uit

IMG_20160517_101455De enige gay club die Den Haag rijk was, ‘Strass’, was dit weekend voor het laatst open. Op vrijdag en zaterdag kwam gay Den Haag naar deze nachtclub in de Archipelbuurt. De club stond bekend om een gemêleerd publiek en een relaxte sfeer. Den Haag, nota bene Roze Stad in 2009, moet het nu verder doen zonder homoclub. Eerder al sloot een andere dansclub voor homo’s, ‘Frenz’ en kwam er een einde aan de Trashchique feesten. (bron: persbericht)  

De Haagse homo is nu gedwongen om  naar Amsterdam, Rotterdam of Antwerpen te gaan. Reden voor de sluiting is een conflict tussen de eigenaar van Strass en de verhuurder van het vervallen pand aan de Balistraat. Die ruzie wordt volgende week bij de rechter uitgevochten. Ondertussen probeert een kleine groep fans een faillissement te voorkomen en deze club te redden. Ze hebben de gemeente Den Haag gevraagd mee te zoeken naar een oplossing.

Lees ook:Doek valt voor laatste homoclub Den Haag
Lees ook:Homocafé De Engel nog even open
Lees ook:Amsterdams homocafé De Engel moet dicht
Lees ook:Amsterdamse gayscene opnieuw een homotent armer
Lees ook:Club Havana in Amsterdam alweer dichtgespijkerd

1 Reacties // Reageer

One thought on “Laatste homoclub Den Haag doet het licht uit

  1. Pingback: Doek valt voor laatste homoclub Den Haag | Gay

  2. Khaled Abou El Ela Yassin Mohamed

    Ik vind het heel jammer dat clus Strass is gesloten. Ik vond het heel erg gezellig en het was een leuke ervaring voor mij om daar te gaan.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>