George Michael gaat zijn muziek gratis weggeven

Hij zegt zelf dat hij ‘de eerste fase van zijn carrière heft afgerond’: in juni gaat George Michael voor het eerst sinds twintig jaar op tournee door de Verenigde Staten, als prelude voor fase twee. Dan wil hij een tv-productie maken, zijn autobiografie schrijven en meer muziek produceren, die hij gratis wil weggeven: ‘De opbrengsten uit de CD’s worden steeds minder, omdat je zoveel muziek kunt downloaden’, aldus Michael, ‘daarnaast halen shows als ‘Idols’ de passie uit de popmuziek. Het is het einde van een bepaald tijdperk en ik weet nog niet of ik nog deel wil uitmaken van wat er aankomt. Dit is mijn manier om iedereen te bedanken voordat ik verderga.’

George Michael heeft tot nu toe een roemruchte carrière achter zich. In de jaren tachtig vestigde hij zijn naam met de band ‘Wham’. Later won hij een Grammy Award. Dieptepunt was zijn arrestatie wegens ontucht in een pisbak in Beverly Hills in 1998. De zanger denkt dat het ‘zijn artistieke vrijheid ten goede komt’, wanneer hij zijn muziek gratis weggeeft: ‘Er zijn andere manieren waarop ik me kan uiten zoals ik dat wil. In popmuziek is al een tijd geen plek meer voor lyriek.’ Michael belooft zijn fans ‘de show van hun leven’, met songs uit het nieuwste album ‘Twenty-Five’, die begin april uitkomt. Hij zegt ook dat dit zijn laatste supertour zal zijn: ‘Ik wil niet langer op deze schaal doorgaan: geen stadions meer.’

Lees ook:George Michael stopt definitief
Lees ook:George Michael weer opgepakt op wc
Lees ook:George Michael stierf een natuurlijke dood
Lees ook:Mel Gibson speelt George Michael in filmbiografie
Lees ook:George Michael: ‘Arrestatie was opluchting’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>