Homohoreca: Amsterdam is uit, Arnhem is in!

Bezoekers van GaySite.nl konden een jaar lang stemmen op hun favoriete homohoreca in de Homohoreca Verkiezing 2007. Opvallende afwezige in de uitslag is Amsterdam. In drie categorieën staat een Arnhems bedrijf in de Top-3. De stad profileert zich sinds enige tijd als roze uitgaansstad. De diverse homohoreca in de provinciehoofdstad werken goed samen: de uitbaters van Amsterdamse homotenten moeten maar eens naar Arnhem op studiereis. Op de Gay Pride na, viel Amsterdam niet eenmaal in de prijzen. Kennelijk hebben veel stemmers niet zo veel meer op met de homohoreca in de hoofdstad.

De verkiezing was onderverdeeld in vier categorieën. Iedere maand startte een nieuw onderzoek en konden kiezers opnieuw stemmen. Uiteindelijk werden in de voorrondes een kleine 36.000 stemmen uitgebracht. De tien beste scorende bedrijven van de eerste elf maanden deden in december mee in de grote finale.

De Rotterdamse discotheek Gay Palace, die dit jaar een tijd haar deuren moest sluiten, maar door tussenkomst van de rechter weer open mocht, eindigde in de categorie ‘Discotheken’ op de eerste plaats met 27,5% van de stemmen. Club Style uit Arnhem werd tweede (17,4%) en ClubEntrance uit Apeldoorn derde (15,1%).

De beste homosauna 2007 was volgens de lezers niet de Amsterdamse sauna, die zichzelf sinds jaar en dag in advertenties ‘de beste sauna van Nederland’ noemt. Eerste werd de twee jaar oude Arnhemse sauna Steamworks (27,7%), voor sauna Tibet uit Eindhoven (13,7%) en sauna ’t Bolke uit Enschede (11,8%).  

Inde categorie (dans)café’s werd café Kabberdoes uit Den Bosch eerste  (25%), eetcafé Den Enghel uit Almere tweede (15%) en Capella café uit Arnhem derde (14,8%). Het populairste homofeest is het Utrechtse PANN-feest (40,2%); de Gay Pride van Amsterdam werd tweede (16,8%) en Roze maandag in Tilburg derde (10,2%).

 Uitgebreide uitslagen zijn terug te vinden op www.gaysite.nl.  Gay.site is intussen gestart met de Homohoreca Verkiezing 2008.      

Lees ook:Prik Amsterdam populairste homocafé
Lees ook:Amsterdam niet populair in poll GaySite
Lees ook:Amsterdamse homohoreca scoort hoog in 2011
Lees ook:De Prik populairste homocafé
Lees ook:Homohoreca Nederland kwijnt weg

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Homohoreca: Amsterdam is uit, Arnhem is in!

 1. hotgaynews

  Nou ja, dit kan kloppen dat Amsterdam ten opzichte van andere steden zijn terrijn verliest.. maar Arnhem ? Kom op.. Het is waarschijnlijk best gezellig daar maar niet zo veelzijdig als in Amsterdam

    /   Reply  / 
 2. Berend

  Hier klopt niks van. De poll op gaysite.nl is bijzonder makkelijk te vervalsen. Zo heeft Pann op een bepaald moment opgeroepen om op hen te stemmen, et voila, toen stonden ze binnen no time van niks op 1. Verder is het ook dubieus dat je iedere maand opnieuw mag stemmen.
  Ook worden de stemmen niet gevalideerd middels het achterlaten van een e-mailadres. of het invullen van een code (zoals hieronder).

  Dit is dus pure reclame voor gaysite.nl en hoewel het ze gegund is (het is een leuke site) stelt deze poll in mijn ogen dus absoluut niks voor. Neen, dan liever een fijne enquete of een poll waar men tenminste 1 keer bij mag stemmen.

    /   Reply  / 
 3. Richard

  Hallo,
  Wij zijn druk op dit moment Arnhem nog meer op de kaart te zetten. Stichting Pink River is verantwoordelijk voor de Coming Out Dag Arnhem die op 11 Oktober gehouden wordt waarbij wij o.a. Minister Plasterk mogen verwelkomen.
  Mvg,
  Richard

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>