Bestuurslid COC Haarlem Vrijwilliger van het Jaar

De penningmeester van COC Kennemerland, Yosha van der Steen, is uitgeroepen tot Vrijwilliger van het Jaar in Haarlem. Burgemeester Schneiders overhandigde haar de prijs. Volgens de jury heeft Van der Steen ‘met haar inzet de belangengroep voor homoseksuelen weer op de kaart gezet.’

Van de Steen droeg de prijs op ‘aan alle vrijwilligers, die de afgelopen dertig jaar bij COC Kennemerland meewerkten’. Ze riep de aanwezigen op om de collecte voor Stop Aids Now! te steunen, net als plannen voor het Han Diekmann Huis. De vereniging COC Kennemerland wil een pand voor een symbolisch bedrag van de eigenaar – de gemeente Haarlem – kopen, om er een opvanghuis van te maken voor homo’s en lesbo’s van 18-25 jaar die thuis geen leven meer hebben.

Han Diekmann was penningmeester van het eerste homoblad voor de tweede wereldoorlog: ‘Levensrecht’. In de oorlog dook hij onder, net als zijn toenmalige vriend Niek Engelschman, die na de oorlog het COC oprichtte. Diekmann werd opgepakt bij een razzia in juni 1944 en moest in Stuttgart dwangarbeid verrichten. Na de oorlog kwam hij terug naar Nederland, woonde jarenlang in Haarlem en was lange tijd actief bij het COC. www.coc-kennemerland.nl

Lees ook:Haarlem liever geen koploper in homoland
Lees ook:Dolly Bellefleur genomineerd voor cultuurprijs
Lees ook:Roze Kunstlijn Haarlem: vrijdag 4 t/m zondag 6 november
Lees ook:Dolly Bellefleur lanceert eigen strip
Lees ook:Expositie Twintig jaar Dolly in stadhuis Haarlem

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Bestuurslid COC Haarlem Vrijwilliger van het Jaar

 1. erik feenstra

  Vreemd dat COC Nederland daar niets over meldt op haar website. Het is immers een heuglijk feit, dat één van haar eigen verenigingen betreft?

    /   Reply  / 
 2. coc-kennemerland

  Het is Yosha van der Steen, maar ja what is in a name?!!!!

    /   Reply  / 
 3. erik feenstra

  Excuses: ik heb de naam verbeterd.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>