Buitenseks: homo’s, ruim je troep op!

@Erik Feenstra

@Erik Feenstra

Een verslaggever van het Dagblad van het Noorden ging filmen bij de homo- ontmoetingsplek Hoornseplas, ten Zuiden van Groningen. Buurt-bewoners klagen erover dat er op de parkeer- plaats en in de bosjes lustig op los wordt gecruised en gesekst, overigens ook door hetero’s. Ze willen dat ‘de overheid optreedt’. De reporter dook bosjes in, waar twee mannen kort daarvoor wegliepen en trof achteloos neergekeilde rotzooi aan: bewijsstukken van ‘de daad’, zoals gebruikte tissues en condoompapiertjes. 

Er zijn meer natuurgebieden waar mensen klagen over buitenseks: zoals het Nieuwe Meer tussen Amsterdam en Schiphol. Door oprukkende stedenbouw veranderde het idyllische, veraf gelegen homoparadijs in een veredeld stadspark. De
gemeente zette Schotse hooglanders uit, om het welig tierende groen in te dammen. De beesten eten er gulzig op los: tegenwoordig kijk je dwars door de ooit zo dichte begroeiing zo’n beetje van de ene naar de andere kant van het gebied.

Natuur in gareel houden

Boze tongen beweren dat de gemeente de vrije moraal wilde beteugelen; volgens het verantwoordelijke stadsdeel was het een goedkope manier om de natuur in het gareel te houden. Dat moet kennelijk in Nederland. Inderdaad kunnen nietsvermoedende wandelaars daar nu dingen zien, die vroeger achter dichte struiken onzichtbaar waren.

Eigen troep opruimen

Stadszender AT5 bracht het Nieuwe Meer vanwege klachten over buitenseks veelvuldig in het nieuws, met het gevolg dat ‘verkeerde tiepjes’ hun weg daarheen wisten te vinden en het er nu oppassen geblazen is voor potenrammers. Wat kunnen we er zelf aan doen? We kunnen in ieder geval onze troep opruimen en niet laten rondslingeren. ‘Veelgebruikte’ bosjes zien er in de verte witgekleurd uit door neergekeilde tissues en gebruikte condooms. Ruim ze op!

Eigen initiatieven

Bij het Nieuwe Meer hangen vrijwilligers van (naar verluid) COC Amsterdam in drukbezochte bosjes lege plastic tassen aan de takken op en nemen volle tassen mee. Ook in het Kralingse Bos in Rotterdam hield een jaar of wat geleden een spontaan opgerichte groep homo’s de boel schoon. Ten Zuiden van München ligt aan het riviertje de Isar bij Wolfratshausen een schitterend natuurgebied: een waar homoparadijs. Begin tachtiger jaren ruimden homo’s na klachten massaal met elkaar de natuur op, om klagers in ieder geval dát argument uit handen te nemen om te roepen naar de harde hand van de overheid.      

Lees ook:‘Buitenseks gedogen’, zegt denktank van de politie
Lees ook:Homo’s maken buitenseks-gebieden schoon
Lees ook:Homo-emancipatie met de kuisheidsgordel om
Lees ook:Buitenseksplek Groningen ’s nachts op slot
Lees ook:Cruisingplek Oeverlanden ligt steeds meer onder vuur

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Buitenseks: homo’s, ruim je troep op!

 1. Berend

  Eigenlijk zou je in Nederland zo’n systeem moeten invoeren zoals in Kopenhagen. Daar weet iedereen dat je na 21u cruisende homo’s kan tegenkomen in het HC Orstedspark. In dat park staan genoeg vuilbakken en heb je vogelnestkastjes met condooms en glijmiddel. Daarnaast patrouilleert de politie er regelmatig om potenrammen te vermijden.

    /   Reply  / 
 2. erik feenstra

  Lijkt me fantastisch. Toch denk ik dat we niet lijdzaam moeten afwachten tot ‘autoriteiten beleid uitstippelen’. Zo’n initiatief als bij München spreekt mij aan: autoriteiten dreigden een natuurgebied te sluiten, omdat cruisende homo’s er een puinzooi van hadden gemaakt. De homo’s schrokken zich rot, want hun paradijs dreigde te verdwijnen. Ze wisten zich te verenigen en ondernamen actie. Ze maakten met elkaar het landschap schoon en veegden daarmee het argument van tafel, dat homo’s natuurgebieden vepesten.

    /   Reply  / 
 3. Pingback: Homoseks in Kralingse Bos moet minder | Gay

 4. Pingback: Rotterdam plaatst homopaaltjes | Gay

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>