Bij afscheid TNN-voorzitter Corine van Dun gelijknamig fonds gelanceerd

Donderdag 9 november nam Corine van Dun afscheid als voorzitter van Transgender Netwerk Nederland (TNN). Brand Berghouwer neemt de voorzittershamer over. Tijdens het afscheid werd het Corine van Dun Fonds gelanceerd, met als doel (kleinschalige) lokale initiatieven op transgendergebied te ondersteunen die zijn gericht op sociale acceptatie van transgenders in de regio.

Uit de publicatie ‘Transgender personen in Nederland’, die eerder dit jaar werd uitgegeven door het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) blijkt dat het behoorlijk schort aan acceptatie van transgenders in ons land en dat ze in een zeer kwetsbare positie verkeren. Ze hebben veel vaker geen werk, vaker een laag inkomen en wonen vaker alleen. Eenzaamheid, psychische problemen en gevoelens van onveiligheid komen onder transgenders veel voor. Donaties doen? Klik hier.

Lees ook:Carolien van de Lagemaat stopt als voorzitter Transgender Netwerk Nederland
Lees ook:COC roept op tot meer maatregelen voor transgender emancipatie
Lees ook:Publiek scandeert ‘geen homo’s, geen homo’s’ in Rotterdams café Beurs
Lees ook:COC-voorzitter Tanja Ineke: ‘Transgender topmodel ontzettend belangrijk’
Lees ook:Koning bezoekt 70-jarige COC

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>