Onderzoek ILGA: 28,5 procent wereldbevolking ziet homoseksualiteit als misdaad

Maar liefst 28,5 procent van de wereldbevolking vindt dat homoseksualiteit moet worden verboden. Dat blijkt uit de ‘Global Attitudes Survey‘, een recent onderzoek in 77 landen over de hele wereld door de International Lesbian and Gay Association (ILGA).

In Oceanië, Australië en Nieuw-Zeeland vindt 15 procent dat homoseksualiteit een misdaad is, in westerse landen 19, in Azië 36 en in Afrika maar liefst 45 procent. De acceptatei blijkt een stuk hoger bij mense ndie iemand in hun omgeving kennen die homoseksueel is. Voor ILGA het bewijs om openlijk ervoor uit te (kunnen) komen.

Lees ook:Gelijke rechten voor LHBT’s nog altijd vooral een westerse aangelegenheid
Lees ook:In 91 landen homoseksualiteit verboden
Lees ook:Acceptatie homo’s toegenomen, maar niet overal
Lees ook:Nieuwe Wereldkaart homorechten van de ILGA
Lees ook:Meer dan kwart Vlaamse LHB’s heeft wel eens een zelfmoordpoging gedaan

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>