Stoptober 2017

Oktober is de maand van het stoppen met roken: Stoptober. Je kunt er bakken met geld mee uitsparen en besteden aan bijvoorbeeld leuke dagtripjes. En het is natuurlijk het beste dat je je eigen lijf cadeau kunt doen. Zelf ben ik in 2004 gestopt, na jarenlang paffen. Het was om de dooie dood niet makkelijk, maar het is me gelukt, en ik heb met het uitgespaarde geld niet één, maar twee leren jacks gekocht!

Stoppen is niet makkelijk, maar de actie Stoptober kan je helpen. De ervaring leert dat 28 dagen – de periode dat de actie duurt – ‘net lang genoeg is om te ervaren wat de positieve effecten zijn van het stoppen met roken’, aldus de organisatoren: ‘de meeste ontwenningsverschijnselen zijn na 28 dagen achter de rug.’ Dit jaar proberen Nielson, Koen Hansen en Olcay Gulsen een poging. Stoptober is een initiatief van onder meer KWF Kankerbestrijding, Hartfonds, Longfonds het met Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn e nSport (VWS).

Lees ook:Stoptober: stoppen met roken in oktober
Lees ook:Hiv en roken: een dodelijke combinatie?
Lees ook:Vandaag feest: 7,5 jaar niet gerookt
Lees ook:Kwart zware rokers haalt pensioen niet
Lees ook:Bear Weekend Belgium: donderdag 6 t/m zondag 9 oktober

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>