Stage Entertainment Nederland en Aidsfonds maatschappelijke partners

Stage Entertainment Nederland zet zich als maatschappelijk partner in voor het einde van aids in de wereld. Albert Verlinde, producent en algemeen directeur: “Wij geloven in de mogelijkheid om aids uit de wereld te helpen en het is een morele noodzaak om hier aan bij te dragen. In de jaren ’80 en ’90 zijn veel artiesten en creatieve mensen overleden aan aids. Het is onbegrijpelijk dat wereldwijd voor veel mensen de levensreddende medicijnen nog niet toegankelijk zijn. Vanuit Stage Entertainment Nederland gaan we deze maatschappelijke verbintenis aan om een bijdrage te kunnen leveren aan het einde van aids in de wereld.” Louise van Deth, directeur van Aidsfonds: “Een jarenlange relatie zet zich voort in een intensieve samenwerking. Die solidariteit is geweldig en hard nodig om de strijd tegen aids in de wereld echt te versnellen” (bron: persbericht).

  
Aids is niet over

Aids maakt nog steeds slachtoffers in de wereld. Ondanks dat er medicijnen, effectieve behandelingen en doeltreffende preventiemiddelen zijn. In Nederland is een hiv-infectie al lang geen doodvonnis meer, maar elders in de wereld gaan nog steeds jaarlijks één miljoen mensen dood aan aids. Het zijn jonge mensen, jonge vrouwen vooral, die de dupe zijn. Dat kunnen we stoppen, zegt Aidsfonds. Internationaal is afgesproken om een einde te maken aan de epidemie tegen 2030.

Maatschappelijke partners

Stage Entertainment Nederland gaat via haar kanalen aandacht vragen voor Wereld Aids Dag en oproepen de campagne van Aidsfonds te ondersteunen. Onder andere zal er één maal per jaar, een week lang, na afloop van de voorstellingen gecollecteerd worden in de theaters van Stage Entertainment Nederland. Ook zal Aidsfonds in de programmaboeken van de verschillende musicals meegaan als maatschappelijk partner.

Lees ook:Nicolette en Angela vestigen aandacht op Wereld Aids Dag aan boord van Aidsfonds Liefdespont
Lees ook:Nul nieuwe hiv-infecties en wel nu – Canal Parade Amsterdam
Lees ook:Dinsdag 26 april: Aids Fonds start campagne met pop-up fototentoonstelling
Lees ook:Tweejaarlijkse internationale Aids Conferentie vindt in 2018 plaats in Amsterdam
Lees ook:Aidsfonds trekt campagne ‘het virus dreigt te winnen’ terug

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>