Sander Allegro nieuwe directeur AmsterdamDiner Foundation

Met ingang van 1 oktober treedt Sander Allegro (49) aan als directeur van AmsterdamDiner Foundation. Allegro volgt hiermee Robert Weyhenke op die na 25 jaar (én 25 diners) zijn functie zal overdragen.  Het bestuur van AmsterdamDiner Foundation wil samen met Sander Allegro als nieuwe directeur vol passie en vertrouwen de weg vervolgen naar een wereld zonder aids (bron: persbericht).

Bestuursvoorzitter Jacques Kuyf: “Werken aan een wereld zonder aids vraagt om een niet aflatende betrokkenheid van onze organisatie om fondsen te werven, die aangewend worden voor nationale en internationale projecten en doelen. Wij hebben in Sander Allegro de persoon gevonden die onze activiteiten kan vernieuwen en onze ambitieuze doelstellingen kan realiseren. Zijn visie, achtergrond en persoonlijkheid waren doorslaggevend voor onze keuze voor hem.”

Sander Allegro: “Het is eervol om directeur te worden van AmsterdamDiner Foundation. We gaan een cruciale fase in, waarin het behalen van het doel: “een wereld zonder aids ” nu echt in zicht komt. Maar we zijn er nog niet; er is nog veel geld, onderzoek en inspanning nodig. Het werven van fondsen hiervoor bij het bedrijfsleven en vermogende particulieren is een continu proces met het jaarlijkse AmsterdamDiner als hoogtepunt. Ik zie het als mijn belangrijkste taak om – samen met het team – met passie, creativiteit en veel energie de opbrengsten verder te maximaliseren. Ik beschouw het als een grote eer om het stokje over te nemen van AmsterdamDiner -oprichter Robert Weyhenke en kijk ernaar uit om in zijn voetsporen te treden. Samen met de sponsoren, het team, het bestuur en de vrijwilligers wil ik in samenwerking met Aidsfonds een nieuw hoofdstuk toevoegen aan AmsterdamDiner Foundation.

Sander Allegro heeft zijn roots in de hotelsector. Gastvrijheid, strategie, verbinding en innovatie zijn de kernbegrippen in zijn professionele activiteiten. Allegro was 25 jaar parttime verbonden aan Hotelschool The Hague. Sinds 2000 werkt hij daarnaast vanuit zijn adviespraktijk Allegro INNovationS aan advies- en trainingsprojecten voor het bedrijfsleven en is hij actief als bestuurder/commissaris/ toezichthouder bij diverse organisaties. Allegro zal deze activiteiten blijven combineren met het directeurschap van AmsterdamDiner Foundation.

Per december aanstaande draagt Robert Weyhenke al zijn werkzaamheden over. Het bestuur is Robert zeer veel dank verschuldigd. Onder zijn leiding en tomeloze inzet heeft hij vanaf 1992 bereikt dat er miljoenen euro’s voor onze doelen zijn opgehaald. Deze gelden zijn immer aangewend voor innovatieve en baanbrekende projecten.

Robert Weyhenke: “Ik draag met trots en dankbaarheid mijn werkzaamheden over aan Sander Allegro. Het bestuur heeft in hem een waardige opvolger gevonden. Ik neem op een mooi moment afscheid. Het 25ste Diner dat in juni werd gehouden, bracht een recordbedrag op. In 25 jaar hebben we zoveel gerealiseerd en daarvoor ben ik dankbaar. Ik wens Sander Allegro vooral heel veel succes en plezier toe. Het is een fantastisch doel om aan te werken. Bovendien wil ik iedereen bedanken die mij gesteund heeft. Het was een intense en bijzondere tijd. Waar ik bovenal met trots op terug mag kijken.”

Het 26ste AmsterdamDiner zal op zaterdag 16 juni 2018 plaatsvinden in AFAS Live!

Lees ook:Aidsbestrijder Peter van Rooijen koninklijk onderscheiden
Lees ook:AmsterdamDiner haalt half miljoen op voor Aids Fonds
Lees ook:Op weg naar een aidsvrije generatie – AmsterdamDiner Foundation presenteert Stories Amsterdam
Lees ook:Ton Coenen vertretkt als directeur van Aids Fonds
Lees ook:AmsterdamDiner eert Minister Ploumen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>