OM gaat vijf minderjarige verdachten mishandeling homostel vervolgen

Het Openbaar Ministerie gaat de vijf minderjarige jongens vervolgen die ervan worden verdacht begin april in Arnhem een homostel te hebben mishandeld. De vijf jongens zijn tussen de 14 en 16 jaar oud. Ze moeten op 19 december in de rechtszaal verschijnen. Omdat ze minderjarig zijn, zal het proces achter gesloten deuren plaatsvinden.

Het homostel liep hand in hand over de Nelson Mandelabrug, toen ze werden aangevallen. De mishandeling leidde tot veel ophef, ook over de grens. Op social media verschenen veel foto’s van mensen die met iemand van dezelfde sekse hand in hand liepen. Kort na het voorval kwamen zo’n 2500 mensen in Arnhem bijeen om te protesteren tegen anti-homogeweld.

Lees ook:Barbara Barend’s #handinhand gaat global
Lees ook:Acteurs ‘Suits’ #handinhand op Instagram
Lees ook:Homokoppel gemolesteerd door tieners in Londen
Lees ook:Rotterdam: huisarrest voor meisjes die lesbisch stel mishandelden
Lees ook:Raad voor Journalistiek vindt foto Spitsnieuws ontoelaatbaar na klacht COC Amsterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>