Brussel: maandagavond betoging tegen homohaat

Maandag wordt in Brussel van 17.30 tot 18.30 uur een betoging gehouden in de voetgangerszone tegen lhbt-haat. Aanleiding is een 25 minuten durende video op Facebook van een predikant, die anti-lhbt-uitspraken doet. Bij de politie in de Belgische hoofdstad is maandag een klacht ingediend.

In het filmpje haalt de predikant uit naar de ‘geperverteerde samenleving’. Zo bazuint hij rond dat we ‘een vrouw niet meer van een man kunnen onderscheiden (…), we weten niet meer wie wie is. Tot vandaag heeft een man nog altijd geen kinderen kunnen verwekken bij een andere man, dus dit gedrag is niet normaal.’ De man is actief op het De Brouckèreplein. De politie houdt het plein extra in het oog, al is het niet de eerste keer dat er melding wordt gemaakt van dergelijke predikanten. ‘Ze duiken vaak op drukbezochte plaatsen op, Wat zij doen valt onder de vrijheid van meningsuiting’, aldus een politiecommissaris.

Lees ook:Roze Maandag op de Tilburgse Kermis
Lees ook:Antwerp Pride 2016: woensdag 10 – maandag 15 augustus
Lees ook:Roze Maandag op de Tilburgse Kermis
Lees ook:Groningen: lesbisch koppel zwaar mishandeld
Lees ook:Homo’s zijn niet normaal

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>