COC wil dat nieuwe kabinet eind maakt aan verplichte geslachtsregistratie door overheid

COC Nederland wil dat het nieuwe kabinet een aan maakt aan verplichte geslachtsregistratie door de overheid. Dat stond- met als titel ‘Weg met geslachtsregistratie’ –  in een open brief in de NRC van afgelopen zaterdag, de dag van de Canal Parade. Daar bracht het COC met haar boot een ode aan iedereen die zich niet thuis voelt in het hokje ‘man’ of ‘vrouw’.

Onder het motto ‘BE YOU’ lieten transmannen, ‘vrouwelijke’ homomannen en mensen die zich noch man noch vrouw voelen op de witte COC-boot zien dat ze trots zijn op hun identiteit en hun lijf. Man, vrouw, heter of homo: het zijn hokjes die er volgens het COC niet meer toe moeten doen: ‘het is tijd voor eensamenleving waarin ieder mens vrij en veilig zichzelf kan zijn’.

Lees ook:Nieuw-Zeeland introduceert ‘gender diverse’ optie
Lees ook:Tech geen erkenning niet-gespecificeerde geslacht
Lees ook:GroenLinks wil geslachtsregistratie afschaffen
Lees ook:Kamermeerderheid wil af van sekse-registratie op overheidsdocumenten
Lees ook:Nieuwe type hiv van gorilla op mens overgeslagen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>