‘VVD, laat bezwaar tegen PrEP varen!’

Aidsfonds, COC en Hiv Vereniging, vroegen gisteren expliciet aan de VVD om de hiv-preventiepil PrEP in Nederland toegankelijk te maken.  Dan deden ze met een opvallende actie tijdens de Canal Parade in Amsterdam. De oproep wordt getoond op een groot spandoek, opgehangen aan een zeppelin, boven de Amsterdamse grachten.  De VVD vaart mee met een eigen boot tijdens de botenparade (bron: persbericht).

Hallo VVD,

PrEP is nog steeds niet beschikbaar in Nederland. Elk jaar nog 900 hiv-infecties !

Dat is toch niet normaal!

Dat is de tekst aan de zeppelin, boven de botenparade in Amsterdam. In een brief vragen Aidsfonds, COC en Hiv Vereniging de VVD nadrukkelijk om de bezwaren tegen PrEP te laten varen. Juist een liberale partij zou het cruciale belang van PrEP moeten inzien.

Hiv-epidemie

In Nederland is de hiv-epidemie nog steeds niet helemaal overwonnen. Dat komt omdat niet alle beschikbare preventiemiddelen worden ingezet. PrEP, de pil die hiv voorkomt, is nog steeds niet toegankelijk in Nederland voor iedereen die risico loopt op hiv.  Minister Schippers schuift een besluit voor zich uit. De VVD in de Tweede Kamer onthoudt haar steun aan voorstellen om PrEP toegankelijk te maken.

In landen waar PrEP wel toegankelijk is, zijn spectaculaire dalingen te zien in het aantal hiv-infecties. In Londen zelfs tot 40% minder in twee jaar tijd! PrEP biedt de unieke kans om definitief een einde te maken aan de hiv-epidemie in Nederland.

Lees ook:Alleen met preventiepil PrEP einde aan hiv
Lees ook:PrEP ruim 80% goedkoper in Nederland
Lees ook:Amsterdam overweegt begeleiding informele PrEP
Lees ook:Nul nieuwe hiv-infecties en wel nu – Canal Parade Amsterdam
Lees ook:PrEP nu voor 50 euro beschikbaar bij alle apothekers van Nederland

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>