EK Vrouwenvoetbal 2017 barst los in Utrecht

Zondag 16 juli begint het EK Vrouwenvoetbal in Utrecht. Het is de eerste keer dat Nederland dit EK organiseert. Het vrouwenvoetbal zit in de lift en is een van de snelst groeiende sporten ter wereld, met wereldwijd inmiddels zo’n 29 miljoen meisjes en vrouwen die in georganiseerd verband voetballen. Nederland telt 151.000 speelsters op een totaal va n1,2  miljoen leden bij de KNVB: alleen hockey is groter bij de vrouwen.

Lange tijd moest de voetbalbond KNVB niets van vrouwenvoetbal weten: de erkenning kwam pas in 1971, en nog altijd wordt er – vooral vanuit de mannenwereld – gekscherend en neerbuigend over gesproken. Zondag vindt in Stadion De Galgenwaard in Utrecht de openingswedstrijd plaats, tussen Nederland en Noorwegen. Naast Utrecht wordt er gespeeld in Breda, Deventer, Doetinchem, Enschede, Rotterdam en Tilburg. Zestien teams, waaronder de Oranje leeuwinnen, komen tot en met 6 augustus in actie

Lees ook:EK Vrouwenvoetbal: Oranje wint openingswedstrijd
Lees ook:Oranjevrouwen winnen EK: maandag huldiging in Utrecht
Lees ook:Minister opent homo-voetbaltoernooi op Roze Zaterdag
Lees ook:Enschede: halve finale EK Vrouwenvoetbal Nederland-Engeland
Lees ook:EK Voetbal: ‘Nu zijn de vrouwen aan de beurt!’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>