CU bij COC op bezoek

Zaterdagmiddag is de ChristenUnie op bezoek geweest bij het hoofdkantoor van COC Nederland in Amsterdam. Namens de CU kwamen Carola Schouten en Gert-Jan Segers. Het COC is bang at er een tijd van stilstand op het gebied van lHBTI’s aanbreekt als de CU aan de regering gaat deelnemen.

Meerouderschapsregelingen kunnen dan op de tocht komen te staan, net als bevorderen van LHBTI-emancipatie op school, afschaffen van geslachtsregistratie en een verbod op discriminatie van transgenders en mensen met een intersekse conditie. In het verleden was de CU tegen bijna alle voorstellen van het COC, maar COC-voorzitter Tanja Ineke zei na het gesprek niet de indruk te hebben dat de CU het opengestelde huwelijk en adoptie terug zou willen draaien.

Lees ook:Malta verbiedt als eerste land operatief ingrijpen bij intersekse-babies
Lees ook:GroenLinks wil geslachtsregistratie afschaffen
Lees ook:Meer aandacht nodig voor transgenders en intersekse personen
Lees ook:ILGA-Europe: Nederland zakt op LHBT-rechtengebied naar de tiende plek
Lees ook:D66: discriminatie transgenders wettelijk verbieden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>