Istanbul Pride voor derde jaar op rij verboden

De Istanbul Pride Parade, die zondag zou plaatsvinden, gaat niet door. De gouverneur van Istanbul verbood het event, voor het derde jaar op rij. De reden zou veiligheid zijn: op sociale media riepen meerdere ultranationalistische organisaties op om de Pride te blokkeren als de overheid niet ingreep.

Veel moslims zijn not amused over het feit dat de Pride dit jaar samenvalt met het eind van de Ramadan. Ook zou de organisatie ‘geen correcte aanvraag hebben ingediend’ ,aldus de gouverneur. De Gay Pride in deze metropool is de grootste in de moslimwereld, bestaat al sinds 2003 en trok op zijn hoogtepunt bijna honderdduizend deelnemers. Homoseksualiteit is in Turkije niet verboden, maar homofobie is er og altijd wijdverspreid.

Lees ook:Pink Istanbul op 2 mei in Paradiso Amsterdam
Lees ook:São Paulo: grootste Gay Parade ter wereld
Lees ook:Zeker vijftien leden organisatie Gay Pride Istanbul vastgezet
Lees ook:Gay Pride Parade Istanbul gaat om veiligheidsredenen niet door
Lees ook:Zondag 26 juni: solidariteitsbijeenkomst voor Istanbul Pride op Homomonument

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>