Transgendervrouwen krijgen borstconstructie vergoed

Vanaf voorjaar 2018 krijgen transgendervrouwen een borstconstructie opnieuw vergoed. Dat schrijft demissionair minister Schippers (Volksgezondheid) in een brief aan de Tweede Kamer. COC Nederland, Transgender Netwerk Nederland (TNN) en patiëntenorganisatie Transvisie pleiten er al jaren voor. 

Borstconstructie voor transvrouwen wordt sinds 2005 niet meer vergoed. Schippers laat een subsidieregeling opstellen en heeft al budget gereserveerd. Ze geeft aan met deze regeling te willen bijdragen aan de emancipatie van transpersonen en aan de verbetering van hun sociaal-economische positie.

Lees ook:Mogelijk groen licht voor vergoeding borstconstructie transgenders
Lees ook:Medische behandeling geslachtskenmerken transgenders nog steeds niet vergoed
Lees ook:COC roept op tot meer maatregelen voor transgender emancipatie
Lees ook:Zorgpakket wordt uitgebreid, maar transgenders profiteren niet mee
Lees ook:‘Actieplan T’ – zeven acties transgenders op de werkvloer en in de politiek

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>