Europees Parlement veroordeelt onderdrukking minderheden in Indonesië

Het Europees Parlement heeft donderdag stelling genomen tegen de onderdrukking in Indonesië van minderheden, onder wie LHBTI’s. Sinds vorig jaar neemt geweld en discriminatie tegen minderheden schrikbarend toe in Indonesië. Ook LHBTI’s moeten het ontgelden, niet alleen in de provincie Atjeh, waar Sharia geldt, maar ook in de rest van het land. 

Ze worden geïntimideerd en opgesloten in gevangenissen of psychiatrische instellingen. Lokale politie maken openlijk discriminerende opmerkingen en roepen zelfs op tot geweld. De Europese Unie moet zich hier consequent tegen uitspreken en geweld tegen minderheden veroordelen, vindt het Europees Parlement.

Lees ook:Eindelijk gaat president Widodo achter LHBT-populatie Indonesië staan
Lees ook:Is Indonesië als vakantiebestemming voor homo’s nog wel veilig?
Lees ook:Link homo/pedo in Europarlement gelegd
Lees ook:Italië verwerpt homofobe antidiscriminatiewet
Lees ook:Homogeweld helemaal niet werk van allochtonen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>