Is Indonesië als vakantiebestemming voor homo’s nog wel veilig?

Indonesië wordt steeds homofober. In aanloop naar de ramadan pakte de politie van de hoofdstad Jakarta 141 mannen op in een homosauna. In de Indonesische provincie Atjeh veroordeelde een sharia-rechtbank een homostel tot 85 stokslagen, tot zichtbaar genoegen van toeschouwers, zoals op filmpjes te zien was.

In de stad Surabaya op het eiland java werden in april 14 homomannen opgepakt op basis van een wet tegen pornografie. COC Nederland schreef een brief aan de Nederlandse regering en wil dat demissionair minister van Buitenlandse Zaken, Bert Koenders, samen met andere Eu-landen druk op Jakarta uitoefent om geweld tegen LHBTI’s te stoppen. Homoseksualiteit is taboe in Indonesië, maar homo’s hadden daar weinig last van. Tot voor kort: Indonesië als vakantiebestemming is voor de roze medemens iets om eerst eens grondig over na te denken.

Lees ook:COC Nederland vraagt regering ‘aanvullende actie’ tegen Tsjetsjenië
Lees ook:Koenders: ‘homohuwelijk’ in hele Europese Unie
Lees ook:Europees Parlement veroordeelt onderdrukking minderheden in Indonesië
Lees ook:Opbrengst van € 650.000 AmsterdamDiner vooral voor H-TEAM
Lees ook:Discriminatie homo’s voor het eerst op VN agenda

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>