Homostel haalt baby uit Cambodja via Nederlandse ambassade

Een Nederlands homostel heeft een baby van een Cambodjaanse draagmoeder gekregen met behulp van de Nederlandse ambassade in Singapore. Vorig jaar verbood Cambodja het commercieel draagmoederschap. In ons land is dat al langer verboden. De ambassade werkte toch mee, omdat de vader het ongeboren kind met toestemming van de ongehuwde zwangere vrouw in Nederland al had erkend. Hierdoor was het kind meteen bij de geboorte Nederlands staatsburger.

Een van de twee mannen had een eicel bevrucht van een blanke Zuid-Afrikaanse, waarna het embryo werd ingebracht bij de 35-jarige Cambodjaanse vrouw. Het homostel had de Zuid-Afrikaanse vrouw gekozen via een bemiddelingsbureau en betaalde 41.000 euro voor het hele ‘pakket’. De draagmoeder kreeg 10.000 euro. Om het kind, een jongetje dat in een ziekenhuis in Phnom Penh werd geboren, het land uit te krijgen, had het een Nederlandse paspoort nodig. Omdat Cambodja geen Nederlandse ambassade heeft, hielp de ambassade in Singapore aan een paspoort. Iets om over na te denken: bij de overdracht van de baby zou de draagmoeder emotioneel zijn geworden: ze was zich aan de baby gaan hechten.

Lees ook:Boete voor zoenende dames en klussende homo’s
Lees ook:Draagmoeder baart kind voor haar homoseksuele zoon
Lees ook:Tv-tip: 2Doc-documentaire ‘Het zaad en het eitje’
Lees ook:Homostellen in KRO-programma ‘Draagmoeder Gezocht’
Lees ook:Atlete Caster Semenya houdt wereldtitel

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>