Merkel maant Poetin tot ingrijpen homovervolging Tsjetsjenië

De Duitse Bondskanselier Angela Merkel heeft er bij de Russische president Poetin op aangedrongen ‘zijn invloed te gebruiken’ om een einde te maken aan de recente homovervolgingen in de Russische deelrepubliek Tsjetsjenië. Dat deed ze tijdens een ontmoeting in het Russische Sotsji afgelopen weekend.

De berichten over homovervolging in de deelrepubliek worden alsmaar heftiger. Merkel zei tijdens een persconferentie na de ontmoeting dat ze Poetin ‘eraan had herinnerd dat de berichten over vervolgingen in de deelrepubliek steeds heftiger worden. Ik heb  heb gevraagd zijn invloed uit te oefenen en de rechten van minderheden in Tsjetsjenië te respecteren’. Een woordvoerder van Poetin beweerde eerder dat er ‘geen bewijs bestaat van de vervolgingen van homo’s.’

Lees ook:Politie Tsjetsjenië: ‘Doodt je homokinderen, anders doen wij het’
Lees ook:COC Nederland vraagt regering ‘aanvullende actie’ tegen Tsjetsjenië
Lees ook:Woensdag 19 april manifestatie op Homomonument om LHBTI’s in Tsjetsjenië te steunen
Lees ook:Homo’s in Tsjetsjenië vrezen voor hun leven
Lees ook:Reminder: vanavond 19.00 uur manifestatie Homomonument om LHBTI’s in Tsjetsjenië te steunen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>