Reminder: vanavond 19.00 uur manifestatie Homomonument om LHBTI’s in Tsjetsjenië te steunen

Homoseksuele mannen in Tsjetsjenië vrezen voor hun leven. Begin april meldde een Russische krant dat er een ware heksenjacht was begonnen om ‘verdachte’ mannen op te sporen en in geheime gevangenissen op te sluiten. Woensdag 19 april vindt op het Homomonument in Amsterdam van 19.00 tot 20.00 uur een manifestatie plaats om rozeTsjetsjenen een hart onder de riem te stelen, een initiatief van Russische en Nederlandse LHBTI-activisten, COC Nederland  Amnesty International en Secret Garden.   

Volgens vrijgekomen mannen zou er gemarteld worden en onderdruk gezet om namen te noemen van andere homoseksuelen. Zeker drie mannen zouden om het leven zijn gekomen. De president van Tsjetsjenië ontkent alle beschuldigingen en beweert dat homoseksualiteit in zijn land niet bestaat. Amnesty roept de Russische autoriteiten op om te onderzoeken of er in de deelrepubliek Tsjetsjenië inderdaad homo’s worden ontvoerd, gemarteld en vermoord en wil dat er stappen worden ondernomen om ze te beschermen. Amnesty is met een petitie gestart (klik hier) om dit kracht bij te zetten.

Lees ook:Woensdag 19 april manifestatie op Homomonument om LHBTI’s in Tsjetsjenië te steunen
Lees ook:Homo’s in Tsjetsjenië vrezen voor hun leven
Lees ook:LHBT’s Tsjetsjenië krijgen voortaan bijna automatsch asiel
Lees ook:COC Nederland vraagt regering ‘aanvullende actie’ tegen Tsjetsjenië
Lees ook:Merkel maant Poetin tot ingrijpen homovervolging Tsjetsjenië

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>