Politie Amsterdam: ‘Geweld tegen transgenders te weinig gemeld’

Niet alleen homo’s, ook transgenders in Amsterdam hebben te maken met verbaal en fysiek geweld. In tegenstelling tot homo’s zijn transgenders steeds minder bereid aangifte te doen. Daar wil de Amsterdamse politie wat aan gaan doen en roept transgenders nadrukkelijk op om altijd melding te maken van bedreigingen, geweld, beledigingen en pesterijen.

Als politie ‘kunnen we alleen iets doen aan dingen die we weten’, zei politiewoordvoerster Ellie Lust tegen AT5, kortom: als mensen aangifte hebben gedaan. Hoe: zie website. Volgens Yvo Vas Dias van TransAmsterdam komt geweld tegen transgenders steeds vaker voor: ‘De laatste tijd horen we om ons heen dat het slechter gaat, ook op het gebied van geweld en lastigvallen in de buurt.’

 

Lees ook:‘Transfoob geweld lijkt toe te nemen’
Lees ook:Amsterdamse homo doet vaker aangifte
Lees ook:Oprichter TransAmsterdam genomineerd Amsterdammer van het Jaar
Lees ook:Nominatie Amsterdammer van het Jaar: Yvo Manuel Vas Dias
Lees ook:COC eist aanvullende maatregelen tegen geweld

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>