Nieuw onderzoek wijst uit: poppers kan oogschade veroorzaken

Poppers kan schadelijk voor de ogen zijn. Dat was al bekend, maar recent onderzoek van het Cheltenham General Hospital in de UK heeft dat opnieuw bewezen. Boosdoener is het stofje isobutylene nitriet. Dat vervangt sinds 2006 isopropyl nitriet, omdat dat kanker zou kunnen veroorzaken. Nu blijkt dat de vervanger een voor centraal zicht cruciaal deel van de retina kan aantasten.

Voor het onderzoek werden twaalf mannen tussen 31 en 59 jaar nader onderzocht die klaagden over vaag zicht of blinde vlekken, nadat ze poppers hadden gebruikt. Bij de meesten van hen verdwenen de symptomen nadat ze met gebruik van poppers waren gestopt.

 

Lees ook:Poppers mogelijk verboden in UK
Lees ook:Politie-inval in homodisco Cockring
Lees ook:Amsterdam: opnieuw homo’s op straat mishandeld
Lees ook:Ierland: aantal homo’s met hiv op recordhoogte
Lees ook:Mannen in Egypte gearresteerd vanwege homohuwelijk op video

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>