Roze Amsterdammers voelen zich het minst veilig in Nieuw-West

Amsterdamse LHBTI’s voelen zich het minst veilig in Nieuw-West. Dat blijkt uit het jaarlijkse buurtveiligheidsonderzoek van het AmsterdamPinkPanel, een samenwerking tussen COC Amsterdam en de Universiteit van Amsterdam. Roze Amsterdammers blijken zich in hun eigen stad onveiliger te voelen dat bewoners van andere gemeenten.

Het gevoel van onveiligheid is niet toegenomen, maar Amsterdamse LHBTI’s passen uit voorzorg zelf hun gedrag aan. Zo lopen ze bij een onveilige situatie een blokje om, vermijden ze onveilige plekken en tonen ze in het openbaar geen affectie aan hun partner of vrienden. Een kwart van de respondenten maakte in 2016 een onveilige situatie me, variërend van uitgescholden worden tot fysiek geweld. Net als in 2015 deed nog geen tien procent van hen aangifte. In Zuid voelen LHBTI’s zich het veiligst.

Lees ook:AmsterdamPinkPanel: LHBT veiligheidsonderzoek 2015
Lees ook:Mensen nemen nog steeds risico’s op hiv en soa’s
Lees ook:Homo’s voelen zich vaker onveilig dan hetero’s
Lees ook:Onderzoek COC Amsterdam: OnBIkend maakt onBImind
Lees ook:Tweederde LHBTI’s durft geaardheid niet in het openbaar te tonen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>