Homo’s in Tsjetsjenië vrezen voor hun leven

Homoseksuele mannen in Tsjetsjenië vrezen voor hun leven. Begin april meldde een vooraanstaande Russische krant dat er in de voormalige Sovjet-republiek een ware heksenjacht was begonnen om mannen op te sporen die van homoseksualiteit worden verdacht. Honderden mannen zouden in geheime gevangenissen zijn opgesloten.

Volgens vrijgekomen mannen zou er gemarteld worden en onderdruk gezet om namen te noemen van andere homoseksuelen. Zeker drie mannen zouden om het leven zijn gekomen. De president van Tsjetsjenië ontkent alle beschuldigingen en beweert dat homoseksualiteit in zijn land niet bestaat. Amnesty roept de Russische autoriteiten op om te onderzoeken of er in de deelrepubliek Tsjetsjenië inderdaad homo’s worden ontvoerd, gemarteld en vermoord en wil dat er stappen worden ondernomen om ze te beschermen. Amnesty is met een petitie gestart (klik hier) om dit kracht bij te zetten.

Lees ook:Woensdag 19 april manifestatie op Homomonument om LHBTI’s in Tsjetsjenië te steunen
Lees ook:Reminder: vanavond 19.00 uur manifestatie Homomonument om LHBTI’s in Tsjetsjenië te steunen
Lees ook:Merkel maant Poetin tot ingrijpen homovervolging Tsjetsjenië
Lees ook:Politie Tsjetsjenië: ‘Doodt je homokinderen, anders doen wij het’
Lees ook:LHBT’s Tsjetsjenië krijgen voortaan bijna automatsch asiel

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>