Kamer wil scholen straffen die geen homo-voorlichting geven

De Tweede Kamer wil scholen straffen die geen voorlichting over homoseksualiteit op het lesprogramma hebben staan. Sinds 2012 is dat verplicht, maar volgens de onderwijsinspectie lapt 20 procent van de scholen dat voorschrift aan hun laars.

Een motie van SP-Kamerlid Jasper van Dijk om weigerachtige scholen te beboeten en onder toezicht te stellen, kreeg dinsdag de steun van een meerderheid van de Kamer. Datzelfde gold ook voor zijn voorstel om voorlichting over seksuele diversiteit ook op het mbo verplicht te stellen. Op twee van de vijf ROC’s is dat niet het geval. ‘Juist op ROC’s, waar leerlingen een leeftijd hebben waarom homodiscriminatie veel voorkomt, is voorlichting cruciaal’, aldus Van Dijk.

Lees ook:Leerlingen ontevreden over voorlichting seksuele diversiteit op school
Lees ook:Verplichte voorlichting overwinning homojongeren
Lees ook:Minister laat homoleerlingen in de kou staan
Lees ook:D-Day voor voorlichting en weigerambtenaar
Lees ook:COC: ‘Te gek voor woorden dat veel scholen nog altijd geen les geven over LHBT-acceptatie’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>