Eigenaar Vivelavie krijgt Women Friendly City Plaquette van Amsterdam

Mieke Martelhoff, de eigenaar van vrouwencafé Vivelavie heeft woensdag van de gemeente Amsterdam de Woman Friendly City Plaquette ontvangen. Ze krijgt de eretitel voor haar bijdrage aan een veilige uitgaansplek voor vrouwen in de hoofdstad. Ze is de eerste die deze plaquette krijgt, een prijs van de gemeente voor vrouwen die bijdragen aan een vrouwvriendelijke stad.

Café Vivelavie aan de Amstelstraat vlakbij het Rembrandtsplein is een café waar veel lesbische en biseksuele vrouwen uit binnen- en buitenland komen. Het café bestaat sinds 1980 en begon in een kelder aan de Nieuwezijds Voorburgwal. In 1999 kreeeg Martelhoff een koninklijke onderscheiding voor haar inzet voor de emancipatie van lesbische vrouwen.

Lees ook:Amsterdam: iconisch vrouwencafé Vivelavie gaat dicht
Lees ook:Schorer café Zilver wint prijs
Lees ook:Impuls voor LesBische emancipatie
Lees ook:Plasterk staat achter verkiezing lesbisch rolmodel
Lees ook:Plaquette homo-emancipatie Nijmegen onthuld

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>