SPD wil homohuwelijk – nog vóór de verkiezingen

De Duitse sociaaldemocraten SDP willen het huwelijk openstellen voor iedereen. En wel vóór de verkiezingen in september. De coalitiepartijen CDU en CSU ‘moeten eindelijk over hun eigen schaduw springen’, zegt SPD-fractieleider Thomas Oppelmann zondag in der Spiegel. Daarom zet de SPD het onderwerp op de agenda voor de volgende coalitievergadering.

‘Op dit moment hebben we de mond vol over verdediging van onze normen en waarden. Dat moet niet alleen in zondagse preken gebeuren, maar concrete politiek zijn’, aldus Oppelmann. ‘Tot deze waarden horen niet alleen bescherming van huwelijk en gezin, maar ook gelijkberechtiging voor andere vormen van samenleven.’ Duitsland is een van de weinige EU-landen waar koppels van hetzelfde geslacht niet kunnen trouwen. Ze kunnen hun partnerschap wel officieel laten registreren en noemen dat graag ‘homohuwelijk’, maar dat is ‘ein Ehe zweiter Klasse‘. Tot nu toe wisten de christelijke CDU/CSU openstelling tegen te houden, terwijl er onder de Duitsers al lang een grote meerderheid bestaat die vóór is.

Lees ook:Denemarken krijgt homohuwelijk
Lees ook:Same-sex huwelijk nu ook in Schotland
Lees ook:Duitse homo’s kunnen vanaf vandaag officieel trouwen
Lees ook:Denemarken was 25 jaar geleden eerste land met geregistreerd partnerschap
Lees ook:Partnerregistratie voor homo’s en lesbiennes op Aruba

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>