Politieke partijen binden strijd aan tegen ongewenst seksueel gedrag

D66, PvdA, GroenLinks, PvdD, SP en 50Plus ondertekenen vandaag op initiatief van kenniscentrum Rutgers een ‘stembusakkoord’ om de strijd aan te binden tegen seksueel ongewenst gedrag. Uit een recenter peiling blijkt dat naar schatting 40 procent van de vrouwen en 13 procent van de mannen in ons land wel eens ‘een vorm van fysieke seksuele overschrijding’ heeft meegemaakt.

Er moet een campagne komen tegen ongewenst seksueel gedrag. Het raakt meerdere ministeries; ieder halfjaar moet er een rapportage verschijnen. In het akkoord staan meerdere punten, zoals meer aandacht in de klas voor ‘seksuele vorming’, waarbij ook wensen en grenzen aan bod komen. Op dit moment weten docenten niet altijd hoe ze dit soort zaken in de klas aan de orde moeten stellen, staat in het akkoord. ‘Plegergedrag;’ moet worden bestreden, om herhaling te voorkomen.

Lees ook:Nieuwe jongerencampagne ‘Maak seks lekker duidelijk’
Lees ook:Kussengevecht aftrap van MAAK SEKS LEKKER DUIDELIJK
Lees ook:Scholierenactie ‘Maak seks lekker duidelijk’ gaat 4 november van start
Lees ook:Meisjes en jonge homo’s vaak dupe van fout seksgedrag
Lees ook:Bijna een kwart van de homo- en bimannen in UK nooit op hiv getest

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>