Arie Boomsma krijgt Jillis Bruggeman Penning Scheiedam

Donderdag 9 maart krijgt Arie Boomsma de Jillis Bruggeman Penning uitgereikt door de Schiedamse wethouder Mario Stam. De penning is vernoemd naar Jillis Bruggeman, die in 1803 in Schiedam als laatste in ons land ter dood werd veroordeeld en werd opgehangen vanwege homoseksualiteit.

Boomsma krijgt de penning vanwege zijn taboedoorbrekende inzet voor – met name jonge – LHBT’s in tv-programma’s als Uit de kast en Hij is een Zij. De penning is een initiatief van de gemeente Schiedam en de roze ambassadeurs van de stad en wordt voor de derde keer uitgereikt. De prijsuitreiking vindt plaats in het Oude Stadhuis van Schiedam, de deur gaat 10.30 uur open.

Lees ook:Onthulling Jillis Bruggeman gedenksteen voor LHBT-veroordeelden in Schiedam
Lees ook:Michael van Praag krijgt de Jillis Bruggeman Penning
Lees ook:Verhoor Schiedamse ‘sodomiet’ kandidaat ‘Stuk van het Jaar’
Lees ook:Middelburg: Roze 50+ Ambassadeurs winnen Zeeuwse Parel
Lees ook:COC reikt emancipatieprijs uit aan Arie Boomsma

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>