Decreet Trump: transgenders scholen VS terug bij af

De Amerikaanse president Trump heeft woensdagavond per decreet een streep gehaald door het transgenderbeleid van zijn voorganger Obama. Op openbare scholen moeten transgenders weer naar de wc die overeen komt met hun daadwerkelijke geslacht. Daarnaast worden ook regels ingetrokken over de manier waarop scholen namen en geslacht van transgenders moesten gebruiken.

Conservatieven zijn er blij mee: zij vinden het een zaak voor staten en scholen en niet voor de federale overheid. Scholen die zich onder Obama niet aan de regels hielden, konden gekort worden in hun subsidie. Daarop stapten vorig jaar een aantal staten naar de rechter, die toen lokaal al een streep door de toilet-regels zette. Het zat er allemaal aan te komen: meteen na zijn benoeming liet running mate Mike Pence weten dat team Trump LHBT-rechten zal terugdraaien. Eerder werd al bekend dat transgenders op de valreep massaal hun ID laten veranderen.

Lees ook:Running mate Mike Pence: ‘Trump zal LHBT-rechten terugdraaien’
Lees ook:Obama wil dat North-Carolina en Mississippi anti-homowet ongedaan maken
Lees ook:Amerikaanse homowereld blij met latino in Hooggerechtshof
Lees ook:Na homo’s en lesbo’s eisen transgenders rechten in Amerikaanse leger
Lees ook:Motie D66: ‘Schaf onnodige sekse-registratie nu echt af’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>