De wereld op zijn kop: geen geregistreerd partnerschap mogelijk voor Britse hetero’s

Britse heterokoppels blijken zich niet als partners te kunnen laten registreren. Britse homokoppels kunnen dat sinds 2005 wel. Vandaag ving een heterokoppel uit Londen bot: zij waren naar de rechter gestapt, omdat hen in 2014 een geregistreerd partnerschap was geweigerd. Het koppel in kwestie voelde niets voor een trouwerij, maar wilde hun relatie wel officieel vastleggen.

Dat kon niet, volgens de ambtelijke molen omdat ‘dit was voorbestemd voor koppels van hetzelfde geslacht.’ Het is de wereld op zijn kop: werden lange tijd homo’s achtergesteld, nu worden heterokoppels gediscrimineerd, in ieder geval dezelfde rechten ontzegd als koppels van hetzelfde geslacht. Het Londense koppel gaat in hoger beroep.

Lees ook:Colombia schaft verbod adoptie door same-sex koppels af
Lees ook:Geen homohuwelijk in Ierland
Lees ook:Amerikaanse weigerambtenaar moet de cel in
Lees ook:Denemarken was 25 jaar geleden eerste land met geregistreerd partnerschap
Lees ook:Eerste officiële homokoppel in Latijns Amerika een feit

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>