Finse homo’s kunnen eerdaags eindelijk ook trouwen

Het Finse parlement had in november 2014 al ingestemd met openstelling van het huwelijk voor koppels van hetzelfde geslacht en de Finse president had de wet ook al ondertekend, maar trouwlustige homo’s en lesbo’s moesten geduld hebben, omdat het parlement moet eerst een reeks wetten moest aanpassen voor deze nieuwe wet van kracht kon worden.

Vrijdag stemde een meerderheid van het parlement tegen een petitie om het helemaal niet door te laten gaan en nu is het dan ook zo goed als zeker dat het trouwloket op 1 maart ook voor roze Finnen opengaat.  Finland is het laatste Scandinavische land en het twaalfde land in Europa waar homo’s en lesbo’s met elkaar kunnen trouwen. Sinds 2002 konden homo’s en lesbo’s in Finland al een geregistreerd partnerschap aangaan, maar nog geen achternaam delen en kinderen adopteren. Nederland was in 2001 het allereerste land ter wereld dat het huwelijk openstelde voor koppels van hetzelfde geslacht.

Lees ook:Fins parlement stemt voor homohuwelijk
Lees ook:Homohuwelijk Finland pas echt een feit in maart 2017
Lees ook:Finland stemt opnieuw tegen homohuwelijk
Lees ook:‘Man van het Jaar’ is een voetbaluil
Lees ook:Homohuwelijk nu ook in Nieuw-Zeeland

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>