Moordenaar Els Borst voor de rechter: 8 jaar cel en dwangverpleging geëist

Bart van U, de man die Els Borst begin 2014 (en zijn eigen zus Lois een jaar later) met tientallen messteken om het leven bracht, staat voor de rechter. Els Borst was de minister die de combinatiethearapie in ons land versneld toeliet, wat de redding voor veel aidsslachtoffers zou betekenen. Vandaag is opnieuw 8 jaar cel en tbs met dwangverpleging geëist. Justitie acht doodslag op beide vrouwen bewezen.

Aan het eind van de zitting ging de verdachte staan en bood in  nogal warrige bewoordingen zijn excuses aan. Het was het slot van twee dagen hoger beroep tegen de man. Vorig jaar oordeelde de rechtbank in Rotterdam dat de psychotische en schizofrene Bart van U ‘geheel ontoerekeningsvatbaar’ was en werd hem geen celstraf opgelegd, maaer alleen dwangverpleging. Hert OM had toen ook al 8 jaar celstraf geëist. Het gerechtshof doet 16 maart uitspraak.

Lees ook:OM in hoger beroep tegen vrijspraak rapper Ismo
Lees ook:Leger mag homo’s niet weigeren
Lees ook:Twintig jaar voor vermoorden twee homo’s in 1993 in Kralingse Bos
Lees ook:Hoger beroep tegen jonge gewelddadige homohaters
Lees ook:Rechter Maleisië heft verbod op ‘cross-dressing’ op

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>