België zet ‘homo-genezende’ imam op lijst meest gezochte criminelen

België heeft Othmane Galouby op de lijst meest gezochte criminelen gezet. De 35-jarige Marokkaanse imam uit Antwerpen werd in 2015 tot tien jaar celstraf veroordeeld voor een duiveluitdrijving, die het slachtoffer fataal werd. Tijdens een ‘genezingsritueel’ zou hij de 18-jarige Layla Achihi ‘bevrijden’ van haar lesbisch zijn. Kort daarna overleed ze aan haar verwondingen. 

De Marokkaanse ouders van het meisje hadden haar in 2009 naar hem gestuurd omdat hij homo’s van hun geaardheid zou kunnen ‘genezen’. Met een islamitische duiveluitdrijving moesten de ‘djinns’, de boze geesten, uit haar lichaam worden verdreven. Bij de derde sessie overgoot de imam het meisje met kokend water en een bijtende soda. De brandwonden werden haar fataal. De imam werd wegens foltering veroordeeld tot tien jaar cel, maar hij was toen al spoorloos verdwenen. De ouders van het meisje kregen elk vijf jaar celstraf.

Lees ook:Duiveluitdrijving Antwerpen: was slachtoffer lesbisch?
Lees ook:Gezeul met lijk vermeende homo in Senegal
Lees ook:Levenslang voor man die zes mensen neerstak op Jeruzalem Pride
Lees ook:Zes Marokkaanse homo’s na aanklacht van een van hun vaders de cel in
Lees ook:Vier maanden celstraf voor Britse homo in Marokko

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>