Tholen stapt af van LHBT-onvriendelijke zaken en is klaar voor LHBT-beleid

De gemeente Tholen gaat LHBT-beleid voeren. Het als streng-gereformeerd bekendstaande Zeeuwse eiland stond tot nu toe vooral bekend om LHBT-onvriendelijk beleid, maar gaat zich nu inzetten voor de bevordering van sociale acceptatie en veiligheid van de roze medemens, met name jongeren. Uitgangspunt wordt het LHBT-projectplan van het Anti-Discriminatie Bureau Zeeland, waaraan koplopergemeenten Middelburg, Vlissingen en Goes al deelnemen.

Aanleiding voor het project was het alarmerend hoge aantal LHBT-jongeren met psychische problemen en zelfmoordgedachten. Tholen haalde de afgelopen jaren het nieuw door de regenboogvlag op Coming Out Dag niet te hijsen, omdat de gemeente geen symboolpolitiek wilde voeren. Vlak voor de wet op weigerambtenaren inging – in 2014 – benoemde Tholen nog snel drie weigerambtenaren. Nu komt er in het gemeentehuis een glazen plaquette met de tekst van Artikel 1 van de Grondwet.

Lees ook:Plasterk: Tholen maakt met weigerambtenaren ‘lange neus naar staat’
Lees ook:COC schrijft behoudende gemeenten: ‘Hijs de regenboogvlag!’
Lees ook:LHBT Netwerk Zeeuwse Parels een feit
Lees ook:Estafette van regenboogvlaggen op Coming Out Dag
Lees ook:Coming Out Dag in Zwolle

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>