Flyboarders taboe bij komende Canal Parade

De Canal Parade moet het dit jaar stellen zonder de flyboarders. De afgelopen vijf edities verzorgden vader Stephan en zoon Bo Krook van het Flyboard Team Nederland spectaculaire ‘entre-acts‘, met hun acrobatische acts boven het water. Volgens de Europese richtlijnen voor flyboarders is er op de grachten onvoldoende veilige ruimte, schrijft de gemeente Amsterdam in de evaluatie van EuroPride.

Krook is not amused: ‘We hebben indertijd voor de eerste keer auditie moeten doen bij de waterpolitie.’ Er waren voorwaarden als geen mensen natmaken of laten schrikken, maar na de eerste keer ‘gingen alle duimen omhoog’, aldus Krook. Ook de veiligheid van het publiek was nooit in gevaar. Krook vertelt dat de flyboards met een slang aan en jetski vastzate: als de druk wegvalt, ‘worden wij meteen naar de slang in het water getrokken’, en dus niet het publiek in. In de evaluatie staat dat vader en zoon de vorige editie met onbemande jetski’s door de grachten trokken, tegen de afspraak in. Krook verdedigd dat afstandsbediening zijn werk deed.

Lees ook:Utrecht Canal Pride 2017: de inschrijving eindigt over 1 week – ‘ACT NOW!’
Lees ook:Man ontvangt na 26 jaar kaart van in 1995 overleden homoseksuele zoon
Lees ook:Vader sluit homozoon op na mislukte duiveluitdrijving
Lees ook:Canal Parade Amsterdam 2016: de boten die in de prijzen vielen
Lees ook:Prinsengrachtconcert 2017 in Amsterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>