Ook CDA wil verbod LHBTI-discriminatie in de Grondwet

Ook het CDA is voor opnemen van het verbod op LHBTI-discriminatie in de grondwet. Een meerderheid van het partijcongres stemde op 14 januari voor. In 2011 dienden PvdA, D66 en GroenLinks een initiatief-wetsvoorstel voor zo’n verbod in, maar daarvoor was toen geen meerderheid in de Kamer.

Met de steun van het CDA komt die meerderheid er nu wel. In het huidige artikel 1 van de Grondwet wordt alleen discriminatie op grond van godsdienst, levensovertuiging, politieke gezindheid, ras en geslacht verboden.

Lees ook:D66 wil homo’s en gehandicapten opnemen in Grondwet
Lees ook:Meerderheid Kamer wil seksuele geaardheid opnemen in Artikel 1
Lees ook:EU-verdrag legt ook homorechten vast
Lees ook:Hongarije neemt antieke grondwet aan – ook slecht voor homo’s
Lees ook:Hoogste bestuursrechter: Den Haag ontsloeg weigerambtenaar terecht

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>