Europees Parlement roept homofobe Eurocommissaris op het matje

Het Europese Parlement heeft de aankomend Duitse Eurocommissaris Günther Oettinger aan de tand gevoeld vanwege een aantal controversiële uitspraken. Onlangs hield de CDU-politicus in eigen land een toespraak waarin hij laatdunkend sprak over vrouwen en Chinezen en het ‘geforceerde homohuwelijk’ in Duitsland.

Verschillende Europarlementariërs en organisaties, waaronder de LSVD (de Duitse variant van het COC), verzetten zich tegen zijn benoeming als nieuwe Eurocommissaris voor Begroting en Personeelszaken. Oettinger heeft in het verleden wel vaker racistische, seksistische en homofobe uitspraken gedaan.  Het verzet was vergeefs: Oettinger heeft de ondervraging doorstaan en is als nieuwe commissaris aangesteld.

Lees ook:Ook Duitsers protesteren tegen Poetin
Lees ook:Duitse Staatssecretaris schampert over homojongeren
Lees ook:Amerikaanse homowereld blij met latino in Hooggerechtshof
Lees ook:Roze Berlijners willen geen paus in hun stad
Lees ook:Homo’s organiseren videowedstrijd op scholen over tolerantie

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>