Steekpartij azc Bellingwolde ‘niet ingegeven door homohaat’

De steekpartij in het asielzoekerscentrum (azc) in het Groningse Bellingwolde afgelopen jaar september is niet ingegeven door homohaat. Dat stelden het Openbaar Ministerie (OM) en de verdachte vanochtend in de rechtbank in Groningen. Op 15 september verwondde een toen 34-jarige Tunesiër een 25-jarige Iraniër met een aardappelschilmesje. 

Volgens Stichting LGBT Asylum Support was er sprake van homohaat, maar dat bestreden de verdacht en de advocaat. ‘Mijn cliënt is zelf ook homo’, zei de advocaat. Het OM zei dat ‘uit geen enkel onderzoek blijkt’ dat er homohaat in het spel is. De Tunesiër en de Iraniër zouden ruzie over een joint hebben gehad. Het OM eist 18 maanden celstraf tegen de Tunesiër. Hij zal in principe naar Bulgarije worden uitgewezen, waar hij als eerste asiel aanvroeg. De rechter doet over twee weken uitspraak.

Lees ook:Utrechtse homo-pesters kunnen wel worden gepakt
Lees ook:Jubelgeluiden aidsvaccin blijken voorbarig
Lees ook:Zes Tunesische studenten drie jaar achter de tralies omdat ze homo zijn
Lees ook:Onno Hoes eist dat PowNed toyboy-items verwijdert
Lees ook:Rechtszaak mishandeling Mathijs Beugelink begint vandaag

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>