Primeur in Denemarken: transgenderisme geen mentale aandoening meer

Denemarken heeft als eerste land ter wereld transgenderisme per 1 januari geschrapt van de lijst mentale aandoeningen. De WHO werkt ook aan wijziging van de International Classification of Diseases (IDC), maar zal daar pas in 2018 mee klaar zijn. Zo lang wilde Denemarken niet wachten.

Op andere fronten was het land niet zo snel: pas in 2014 werd in Denemarken de sterilisatie-eis voor wettelijk vastleggen van geslachtsverandering geschrapt. Daarnaast moeten transgenders lange tijd wachten op een hormoonbehandeling: daar werd in Denemarken nog niet zo lang geleden pas mee begonnen.

Lees ook:EK Vrouwenvoetbal: Oranje wint openingswedstrijd
Lees ook:Denemarken was 25 jaar geleden eerste land met geregistreerd partnerschap
Lees ook:Uruguay tweede land Zuid-Amerika met homohuwelijk
Lees ook:Denemarken krijgt homohuwelijk
Lees ook:Groenland krijgt ‘homohuwelijk’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>