Nominatie IJmonder van het Jaar: Sonja Töpfer

In de gemeente IJmond kunnen bewoners kiezen voor de IJmonder van het Jaar 2016. Onder de maar liefst zestien nominaties zit Sonja Töpfer. Volgens COC Kennemerland heeft zij het afgelopen jaar ‘veel voor elkaar gekregen voor roze ouderen’. Daarom heeft het bestuur van Paarse Vrijdag haar aangedragen. Uit de nominaties mogen zes finalisten verder, waaruit op 6 februari de winnaar wordt gekozen.

Töpfer wilde de Roze Salon in Velsen introduceren, die in Haarlem maandelijks plaatsvindt voor roze 55-plussers. Tijdens een bijeenkomst bij de gemeente Velsen over de zorg in de gemeente hield ze een warm pleidooi voor de zorg voor roze ouderen. Tijdens de coming Out Dag in oktober vroeg ze er op het gemeentehuis opnieuw aandacht voor en mocht ze de regenboogvlag hijsen. Daarna kwam de Roze Salon er snel: inmiddels kende de Velsense variant al meerdere edities.

Lees ook:Zorginstelling Humanitas Rotterdam krijgt Roze Loper
Lees ook:Honderdduizend ouderen zijn homo of lesbo
Lees ook:Roze senioren welkom bij studiemiddag in de OBA op woensdag 27 januari over wonen, zorg en welzijn roze ouderen
Lees ook:Roze Week in West-Friesland: 7-16 oktober
Lees ook:Er komt toch een roze ouderencomplex in Amsterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>