Nominatie Amsterdammer van het Jaar: Yvo Manuel Vas Dias

Zondag 15 januari wordt in de Stadsschouwburg Amsterdam de Amsterdammer van het Jaar 2016 gekozen. Een van de genomineerden is Yvo Manuel Vas Dias. Hij zet zich al jaren in voor de emancipatie van transgenders in de hoofdstad. In 2014 organiseerde hij de eerste TransPride, tegelijkertijd met, en inmiddels een vast onderdeel van Pride Amsterdam.

Daarnaast is hij voorzitter van Stichting TransAmsterdam, die een podium biest voor transgender kunstenaars. Samen met TransAmsterdam organiseert hij de maandelijkse avond InClusion, workshops, trainingen, forums, themabijeenkomsten en herdenkingen, alles voor transgenders. Stemmen: zie website. Update: De Muntenman is dit jaar de uitverkorene.

Lees ook:Oprichter TransAmsterdam genomineerd Amsterdammer van het Jaar
Lees ook:TransAmsterdam InClusion nieuwjaarsborrel
Lees ook:InClusion – Presentatie transgender campagne #yestotruecolours
Lees ook:InClusion at the Manor
Lees ook:TransAmsterdam: InClusion November 2016

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>