Washington Post: ‘Hier zijn ze, de vijanden van gelijke LGBT-rechten in de VS’

De Washington Post zegt ‘met het bewijs te komen van wat roze Amerikanen al lang weten’: er bestaat een uitgebreide ultra-rechtse samenzwering tegen LGBT’s en hun rechten. Onder de kop ‘Here they are, the ‘enemy’s of equality’ for LGBT Americans‘ (hier zijn ze, de vijanden van gelijke rechten voor Amerikaanse LGBT’s) publiceerde de gezaghebbende Amerikaanse krant een onderzoek door Freedom for All Americans (FFAA).

Zie ook: Obama afscheidsspeech

FFAA werd vorig jaar opgericht toen het huwelijk in alle staten van de VS werd opengesteld voor koppels van hetzelfde geslacht, als waakhond die in de gaten houdt hoe Amerikaanse staten met rechten voor de roze medemens omgaan. Zo jaste de Senaat van Indiana, de staat waarvan aankomend vice-president Mike Pence gouverneur was, er vorig jaar een wet doorheen die discriminatie op grond van religieuze overtuiging mogelijk maakt, de zogenaamde religious freedom law. Pence zei eerder al dat hij het liefst alle roze rechten ongedaan wil maken.

FFAA toont aan dat in 14 staten 17 anti-transgender wetten zijn opgesteld, qua taalgebruik allemaal bijna identiek en gebaseerd op een model dat de Alliance Defending Freedom (ADF) een maand of vijf geleden naar buiten bracht. Vanuit de ADF is een verfijnd netwerk van organisaties en vooraanstaande figuren drukdoende om het de roze medemens moeilijk te maken. In 34 staten gelden meer dan 200 anti-homowetten en er gaat meer dan 150 miljoen dollar om in financiering van homofobe groepen, onder meert door de National Christian Foundation (NCF).

Lees ook:Mike Pence ‘homofoob van het jaar’
Lees ook:Running mate Mike Pence: ‘Trump zal LHBT-rechten terugdraaien’
Lees ook:Trump kiest voor homofobe Pence: op logo ‘penetreert T de letter P’
Lees ook:Wordt Mike Pence de running mate van Trump? Slecht nieuws voor LHBT’s!
Lees ook:Ellen DeGeneres krijgt Amerikaanse Medal of Freedom

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>