Republikeinen willen anti-homowetten terugdraaien zodra Trump president is

In de Verenigde Staten staan Republikeinen in de startblokken om anti-homowetten terug te draaien, zodra Trump president is geworden. Dat heeft een aantal niet bepaald homovriendelijke Republikeinen al laten doorschemeren. Bij de Senaat ligt een wet klaar die discriminatie van LGBT’s om religieuze redenen toestaat.

Zie ook: Team Trump: conservatief, oud en steenrijk

In zowel de Senaat als het Huis van Afgevaardigden hebben de Republikeinen de meerderheid, dus de wet komt erdoor. De Senaat wacht nog even tot na de inauguratie van Trump om 20 januari, bang dat de nog zittende president Obama zijn veto over de wet uitspreekt. Onlangs zei Trump in een speech voor katholieke toehoorders dat hij bij deze wet zijn vetorecht niet zal gebruiken. De wet zal discriminatie van de roze Amerikaan om religieuze redenen in alle sectoren van de samenleving toestaan, van winkels tot gezondheidszorg en de overheid heeft daar niet meer over te zeggen, als de wet erdoor is.

Lees ook:Running mate Mike Pence: ‘Trump zal LHBT-rechten terugdraaien’
Lees ook:Trump president: wat staat Amerikaanse LGBT’s te wachten?
Lees ook:Radiostation Texas weert muziek van ‘on-Amerikaanse’ Madonna
Lees ook:Kansas: Republikeinen willen anti-homowet
Lees ook:Obama tekent wet tegen hate crime

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>