VS: 40 procent transgenders deed ooit zelfmoordpoging

Veertig procent van de Amerikaanse transgenders heeft op een bepaald moment in hun leven een zelfmoordpoging gedaan. Dat blijkt uit een studie van het National Centre for Transgender Equality onder 17.715 respondenten die deelnamen aan een enquête over discriminatie, agressie, geweld en werkgelegenheid bij transgenders.

Van de respondenten werd 14% door familie naar een professional gestuurd om ze van gedachten te doen veranderen, 10% meldde geweld door een familielid en 8% werd de familie uitgezet. Transgenders lopen ook het risico op armoede vanwege discriminatie op de werkvloer. Uit de studie bleek dat 15% van de respondenten werkloos was en dat eendere in armoede leefde, twee maal zoveel als onder alle inwoners van de Verenigde Staten. Zelfmoord onder transgenders is een groeiend probleem, zeker met de komst van Donald Trump en consorten in het Witte Huis: tot nu toe zouden al acht transgenders zich om die reden van het leven hebben beroofd.

Lees ook:Tachtig procent Ierse homo’s onderging geweld
Lees ook:India erkent transgenders als derde geslacht
Lees ook:Discriminatieverbod transgenders mogelijk in strafwet
Lees ook:Bijna kwart Nederlandse homo’s slachtoffer van antihomogeweld
Lees ook:Transgender Netwerk Nederland opgericht

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>